Šumarija B. Grahovo
Proizvodnja
Šumske komunikacije
Eko kalendar

02.02.

Međunarodni dan zaštite močvara 

20.03. 

Međunarodni dan rijeka 

21.03. 

Svjetski dan šuma 

22.03. 

Svjetski dan voda 

22.04. 

Dan planeta Zemlja 

26.04. 

Dan obnovljivih izvora energije 

03.05. 

Dan sunca 

20.05. 

Dan zdravih gradova 

22.05.

Svjetski dan biološke raznolikosti

24.05.

Europski dan parkova

05.06.

Svjetski dan zaštite okoliša

08.06.

Svjetski dan oceana

24.08.

Dan roda

16.09.

Dan ozona

21.09.

Međunarodna noć zaštite šišmiša

26.09.

Dan čistih planina

06.10.

Međunarodni dan zaštite staništa

Dvodnevno druženje šumara sa učenicima i djelatnicima OŠ Grahovo

Pregledano: 55728, Objavljeno 30.04.2013., Kategorija Novosti

Dvodnevno druženje djelatnika Šumarije Bos.Grahovo sa učenicima i djelatnicima OŠ Grahovo prošlo je u odličnom tonu i  na  obostrano zadovoljstvo.                                                                                                                   U četvrtak su  učenicima i djelatnicima škole prilikom akcije čišćenja i uređenja okoliša OŠ Grahovo  pridružili naši šumari i  pripomogli edukacijom,  radom i sadnim materijalom koji smo dopremili iz rasadnika Pržine. U sklopu akcije na prostoru koje pripada osnovnoj školi posađeno je stotinjak sadnica običnog bora (Pinus silvestris), tridesetak sadnica smreke (Picea sp.) i nekoliko primjeraka ukrasnih vrsta drveća i grmlje ( Thuja sp., Betula sp....). Učenici su za svaku pohvalu, bili su disciplinirani i sa razumjevanjem su  pristupili poslu.

   Slika 1. Nadamo se da su učenici na nastavi marljivi kao na terenu

Narednog dana, u petak 25.04.2013, zajedno sa učenicima i učiteljicama od prvog do petog razreda, uputili smo se ka pećini Ledenici, prirodnom fenomenu Bosanskog Grahova, gdje smo održali edukaciju o značaju šuma i voda, kao i o samoj pećini Ledenici. Djeca su bila oduševljena pećinom, kao i cijelokupnim druženjem.

Nakon zajedničkog ručka u prirodi, druženje je nastavljeno na lokalitetu Borovače, nekad poznatnog izletišta i skijališta, gdje smo nastavili druženje u pozitivnoj i veseloj atmosferi, igrajući odbojku i nogomet.

Slika 2. Posjet pećini Ledenici, prirodnom fenomenu Bosanskog Grahova

Ova akcija je prošla u najboljem tonu, na  zadovoljstvo svih koji su prisustovali te se nadamo da je ovaj izlet početak nečega što će postati tradicija.

Dodajmo da je suradnja Šumarije i OŠ Grahovo dobila i treći čin. Djelatnici Šumarije su prikupljali dobrovoljne priloge kako bi financijski pripomogli učenicima osmog razreda odlazak na školsku ekskurziju. Prikupljeno je ukupno 182,00 KM

GIS
Pretraga

Anketa
Sviđa li Vam se novi izgled naših stranica?
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:8897