Šumarija Glamoč
Uzgoj i zaštita
Sviđa li Vam se novi izgled naših stranica?

Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:9227
Za učenike OŠ Glamoč organiziran izlet na Šatorskom jezeru

Pregledano: 305, Objavljeno 13.06.2019., Kategorija Novosti

Učenici 6. razreda Osnovne škole Glamoč zajedno su s ravnateljem škole i profesorima u ponedjeljak, 10. lipnja, posjetili Šatorsko jezero koje se nalazi podno planine Šator koja razdvaja Livanjsko polje od Glamočkog.

Pored organizatora izleta, predstavnika Službe lova i ekologije, izletu su se pridružili Izvršni direktor za poslove šumarstva David Mijoč, upravitelj Šumarije Glamoč, Ivica Kasalo te djelatnici Šumarije.   

Trideset učenika tijekom vožnje od Glamoča do jezera vidjelo je visoke jele i smreke te gustu bukovu šumu, koja za vrijeme ljetnih mjeseci stvara prirodnu hladovinu što je odlična prilika za ljubitelje netaknute prirode i svježeg zraka.

Izvršni direktor David Mijoč pozdravio je sudionike izleta te nakon što je učenike upoznao s načinom gospodarenja šumskim zemljištem i prirodnim bogatstvima na području naše županije naveo kako je Šatorsko jezero nadaleko poznato planinsko jezero i smatra se jednim od najljepših na ovim prostorima.

Šatorsko jezero ili i gorsko oko, kao ga u narodu nazivaju,dugo je oko 250 m, široko oko 120 m i duboko 10-tak metara.

Poseban naglasak stavljen je na opasnost od šumskih požara,te su učenici a ujedno i svi žitelji županije upozoreni na izbjegavanje paljenja vatre na otvorenom zbog mogućih požara.


  

  
  
  

  


  

Pretraga

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: