Šumarija Glamoč
Uzgoj i zaštita
Sviđa li Vam se novi izgled naših stranica?

Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:9227
Vijesti u kategoriji: Novosti
Novosti iz šumarije i vijesti vezane uz šumariju.

Dana 27.07.2019. godine u poslijepodnevnim satima izbio je požar na poljoprivrednoj površini u selu Rore općina Glamoč, koji je prijetio širenjem na šumu i šumsko zemljište.

Učenici prvog razreda smjer šumarski tehničar iz Glamoča osvojili su najviši vrh planine Šator.

Učenici 6. razreda Osnovne škole Glamoč zajedno su s ravnateljem škole i profesorima u ponedjeljak, 10. lipnja, posjetili Šatorsko jezero koje se nalazi podno planine Šator koja razdvaja Livanjsko polje od Glamočkog.

U informativno-edukacijskom centru „Homar“ Šumarije Glamoč u subotu je, 25. svibnja, u okviru „Dana smrčka i crijemuša“ održana prezentacija na temu „Samoniklo jestivo i ljekovito bilje i gljive“.

Godišnjoj Skupštini planinarskog društva „Cincer“ Livno održanoj u nedjelju, 12. svibnja, nazočili su i predstavnici Šumarije Glamoč. Skupština je održana u planinarskom domu na Krugama.

Za učenike prvog razreda Srednje škole u Glamoču smjer šumarski tehničar, 3. travnja, održana je stručna nastava pod vodstvom profesora Mirka Ubovića.

U prostorijama Šumarije Glamoč održan je, početkom travnja, sastanak na temu „Aktivnosti na protupožarnoj zaštiti“.

U edukacijsko-informacijskom centru Šumarije Glamoč na Homaru u petak 15. ožujka održana je prezentacija o pčelarstvu.

U Informativnom edukacijskom centru Homar u Glamoču održana je prezentacija na temu “Jestive i otrovne gljive na području HBŽ“.

Uposlenici šumarije Glamoč, na čelu sa upraviteljem Ivicom Kasalom, organizirali su dobrovoljno darivanje krvi. Akcija darivanja krvi se održala u petak, 30.11.2018. godine, u Domu Zdravlja Glamoč s početkom u 9.00 h.

31. listopada završeno je pošumljavanje na predjelu Obljaj u 147.odjelu na G.J. Bunarić koje je trajalo 18 dana.

U utorak 24.07.2018. godine održan je sastanak sa izvođačima radova u šumariji Glamoč, na temu "Informiranje izvođača radova o nastupajućoj FSC reviziji i druge aktualne teme vezane za proizvodnju".

Nova zgrada Šumarije Glamoč useljena je početkom godine. Dolaskom lijepog vremena došlo je i vrijeme uređenja prilaza. Ovih dana traju radovi na uređivanju okoline zgrade. Postavljaju se trotoari, asfaltira prilazna ulica, uređuje parking.

Dana 13.06.2018.godine izvršen je obilazak pošumljene površine na predjelu Obljaj, G.J. Bunarić, odjeli 140 i 141, pošumljavanje je vršeno u travnju 2018 godine.

U tijeku je deminiranje na području Općine Glamoč, G.J. Mliništa-Paripovac, na potezu Laškovica-Kurjakuša-Gradina-Petrekuša-Bajića kosa-Turska kosa-Zabidol-Kačarev gaj.

Pretraga

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: