ŠGD Hercegbosanske šume donirale 330.000,00 KM

Pregledano: 785, Objavljeno 23.10.2018., Kategorija Novosti

U svrhu poboljšanja zdravstvene zaštite i stanja u zdravstvu, te pomoći oko kupovine neophodnih aparata za opremanje radnih ordinacija, ˝Hercegbosanske Šume˝d.o.o. Kupres su donirale novčana sredstva zdravstvenim institucijama u Hercegbosanskoj županiji.

Sredstva, u ukupnom iznosu od 330 000 KM, donirana su Županijskoj bolnici ¨Dr.fra. Mihovil Sučić¨ Livno, Domu zdravlja Livno, Domu zdravlja Tomislavgrad, Domu zdravlja Kupres, Domu Zdravlja Drvar, te Domu zdravlja Glamoč.

Županijskoj bolnici ˝Dr. fra. Mihovil Sučić˝ donirano je 90 000 KM za kupovinu operacijskog stola za obavljanje operativnih zahvata iz oblasti ortopedije,

Domu zdravlja Tomislavgrad 70 000 KM za potporu rekonstrukcije i opremanje Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske, školske djece i mladeži, te Centra za fizikalnu rehabilitaciju,

Domu zdravlja Livno 50 000 KM za zamjenu krova i krovne konstrukcije,

Domu zdravlja Drvar 50 000 KM za kupovinu ultrazvučnog aparata sa tri sonde,

Domu zdravlja Glamoč 45 000 KM za opremanje stomatološke ordinacije i

Domu zdravlja Kupres 25 000 KM za sanaciju grijanja i nabavu motornog vozila za prijevoz pacijenata na dijalizu u Županijsku bolnicu Livno.

Nadamo se da će se ove donacije usmjeriti u pravom smjeru i poboljšati zdravstvenu zaštitu obiteljima iz Hercegbosanske županije.