Vijesti u kategoriji: Novosti
Novosti iz poduzeća.

Predstavnici ŠGD HBŠ obišli radove u sklopu projekta: Rekonstrukcija tri Izvora (Bunari, Korita i Begovača)

Na VI. Šumarijadi F BiH-Tuzla 2019. održanoj u petak i subotu, 30. i 31. kolovoza 2019. godine, u krugu Kampusa Univerziteta u Tuzli sudjelovalo je Šumsko gospodarsko društvo HB šume d.o.o. Kupres

Dana 01.08.2019. godine u prostorijama Direkcije Društva u Kupresu organizirana je svečana dodjela certifikata djelatnicima ŠGD „ Hercegbosanske šume „ d.o.o. Kupres iz područja upravljanja projektima.

ŠGD Hercegbosanske šume nabavkom tri vozila za prijevoz trupaca i dva terenska kombija nastavilo je investicijski ciklus koji će značajno poboljšati rad i poslovanje Društva.

Na području općine Bosansko Grahovo, točnije u Gospodarskoj jedinici Uilica odjel 30, 5. srpnja izbio je šumski požar koji je zbog udaljenosti od prometnih pravaca uočen i prijavljen u subotu 6. srpnja.

U organizaciji Šumsko gospodarskog društva Hercegbosanske šume Kupres u srijedu je, 19. lipnja, u Drvaru u ŠRC Radomir Kovačević održana četvrta (IV.) tradicionalna Šumarijada u sportskim disciplinama.

Cilj projekta je revitalizirano prirodno izvorište pitke vode Ublić, koji se nalazi na planini Tušnici, te omogućen lakši pristup izvoru uređenjem puta i izgradnjom pješačke staze koji vode prema njemu.

Službe lova i ekologije ŠGD-a Hercegbosanske šume Kupres proteklog mjeseca krenula je s realizacijom projekta pod nazivom Ponovno naseljavanje (reintrodukcija) malog tetrjeba Ruževca – Tetro (Lyrurus) tetrix u posebno lovište Hrbljine – Kujača.

U organizaciji Hrvatskog drvnog klastera i udruge CROBIOM,3. i 4. lipnja održana je 16. Drvno-tehnološka konferencija, na kojoj je sudjelovalo Šumsko gospodarsko društvo HB šume d.o.o. Kupres.

U sklopu najavljenih edukacijskih izleta Služba Lova i ekologije u petak je, 31. svibnja, za učenike 6. razreda OŠ “Fra Lovro Karaula” iz Livna i 7. razreda OŠ “Grahovo” iz Bos. Grahova organizirala posjet Rasadniku "Pržine".
12 3 4 »
Stranica: 1 od 29