Šumarija Tomislavgrad
Pretraga
Uzgoj i zaštita
Čovjek i šuma
Zanimljivosti
Naše čeke

KARTE
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:16211
Dresirani "lopov"

Autor: {author}, Pregledano: 1073, Objavljeno 27.04.2017., Kategorija Zanimljivosti

Krađe bukovog ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica nisu nikakva novost.Zadnjih par godina ova pojava je uzela maha tako da se koriste sva raspoloživa sredstva od popularni sto desetki ( vojni kamioni TAM - ove proizvodnje , brojka u Šuici posljednji godina kretala se preko 40 komada) ,razni terenci prilagođeni za ovu vrstu posla. Svoj posao obavlja i dresirani "lopov" magarac.

Kako vlasnik magarca živi u neposrednoj blizini "ostataka bukove šume" istoga natovari  u šumi  a magarac ide najkraćim putem prema kući.Da bi došao do kuće treba prijeći magistralnu cestu on to ne čini dok se ne pojavi vlasnik čak što više ne kroči na asvalt. Kad je vlasnik siguran da nema "opasnosti" od vozila , čuvare šuma i onako nitko ne uzima za ozbiljno, hvata magarca za oglav i prelazi cestu. Procedura prelaska traje 20-tak  sekundi.Potom magarac nastavlja sam prema kući gdje čeka istovar.

Dresiranog "lopova" uhvatila je naša kamera.Pogledajte fotografije!


20170426_132635.jpg 20170426_132337.jpg


Poučak:

Krađa se isplati, ukradeno je 10- tak tisuća kubika u posljednjih 10- tak godina, počinioci nisu procesuirani a ako koji i jest  nisu  adekvatno sakcionirani. 

Ovo je jedinstvena prilika da se sva "krivnja" za bespravne sječe  svali na jadnoga magarca.

Tako da bi uskoro mogli gledati predstvu " Magarac pred sudom".

Vremenska prognoza

 

Priroda u Tomislavgradu

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: