Šumarija Tomislavgrad
Pretraga
Uzgoj i zaštita
Čovjek i šuma
Zanimljivosti
Naše čeke

KARTE
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:16211
Priprema za požarnu sezonu

Autor: {author}, Pregledano: 691, Objavljeno 19.07.2017., Kategorija Zanimljivosti

Dana 14.07.2017. u prostorijama Šumarije Tomislavgrad održana je radni sastanak sa institucijama i interesnim skupinama na temu  "Plan zaštite od požara na nivou  Općine Tomislavgrad".

Sastanku su prisustvovali predstavnici institucija : Policijska postaja Tomislavgrad, Civilna zaštita Tomislavgrad i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tomislavgrad kao i predstavnici udruga Planinarsko društvo "Orlova stina"  i Lovačka udruga " Orlova stina".

Istaknut je značaj sinergijskog djelovanja svih interesnih skupina i institucija u zajedničkom djelovanju na prevenciji i gašenju požara kao i ranom otkrivanju, dojavi provođenju istrage o uzroku požara i podizanju prijava nadležnim sudovima ukoliko je požar uzrokovao ljudski faktor.

Izraženo je zadovoljstvo ulaganjima koja se vrše u posljednje vrijeme na području Općine Tomislavgrad u vatrogastvo: Ulagana Opićine Tomislavgrad u DVD Tomislavgrad, ulaganja Šumarije Tomislavgrad u protivpožarne puteve kao i izgradnja pristupnih puteva za potrebe vjetroparkova na području općine.

Zaključeno je da se odmah ide sa upozorenjem o zabrani loženja vatre na otvorenom putem Radio postaje Tomislavgrad kao i obnovi plakata o zabrani loženja vatre.

Šumarija Tomislavgrad od 1.8.2017. uvodi pokretne patrole u  cilju otkrivanja, dojavljivanja i gašenja incijalnih požara ukoliko se nastave visoke temperature bez kiše patrole će se uvesti i ranije.


img-20170717-wa0001.jpg

Vremenska prognoza

 

Priroda u Tomislavgradu

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: