Šumarija Tomislavgrad
Pretraga
Uzgoj i zaštita
Čovjek i šuma
Zanimljivosti
Naše čeke

KARTE
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:0
Vijesti u kategoriji: Obavijesti
Obavijesti šumarije javnosti o radovima, prodaji i slično.

Šumarija Tomislavgrad vršit će jesensko pošumljavanje i popunjavanje na lokacijama iznad Vedašića, Oplećana i Srđana. Zainteresirano stanovništvo koje bi vršilo navedene poslove može se prijaviti u zgradi Šumarije Tomislavgrad u vremenu od 8-

Plan edukacije za 2017. godinu po temama i preiređivačima pripremljen je u skladu sa aktualnim temama u Šumariji Tomislavgrad. Edukacija će se održavati tijekom ove godine.

Zbog snijega i snježnih nanosa pošumljavanje na Ljubuši se odgađa za ponedjeljak 17.10.2016. ,ukoliko dozvole vremenske prilike.

Zbog nestabilnog vremena odgađa se pošumljavanje za srijedu 12.10., polazak na lokalitet iz Oplećana u 7 sati i 30 minuta.

Utorak 5.04.2016. početi će popunjavanje postojeći kultura. Prijavljeni djelatnici trebju doći u 8 sati na lokalitete Lipa i Mrkodol u skladu s dobivenim rasporedom.

Duže razdobllje bez kiše i visoke temprerature podigle su požarnu opasnosnos na stupanj Vrlo velika opasnost. U skladu sa požarnim planom i predviđenim procedurama za ovu situaciju Šumarija Tomislavgrad od 11.07.2015. uvodi dežurne ekipe u cilju o

U ponedjeljak 27.10.2014. nastaviti će se pošumljavanje u Gospodarskoj jedinici Ljubuša lokalitet iznad Lipe , naravno ukoliko dopuste vremenske prilike.

Ukoliko budu povoljni vremenski uvjeti nastaviti će se pošumljavanje u ponedjeljak 20.10.2014. u Gospodarskoj jedinici Ljubuša u odjelima 82 i 69 .

Radi lošeg vremena radovi na pošumljavanju odgađaju se do sljedećeg ponedjeljka (14.10.2013), naravno ukoliko i tada budu povoljni vremenski uvjeti.

Sljedeći tjedan ,od 7.10. pa nadalje, Šumarija Tomislavgrad vršiti će podjelu sadnica ( besplatno). Svi zainteresirani neka se jave u Šumariju Tomislavgrad kao bismo dovezli dovoljan broj sadnica.

Temeljni cilj rasprave bio je utvrditi tehničke, preventivno-uzgojne mjere zaštite šuma i šumskog zemljišta od požara koje su dužni provoditi sve pravne i fizičke osobe koje gospodare šumama.

I ove godine smeđa borova osa pilarica (Neodiprion sertifer G.) je u gradaciji i pričinja nam velike štete u mladim borovim kulturama na cijelom šumskom gospodarskom području „Tomislavgradsko“.

Danas 08.07.2012. oko podne buknuo je požar u Gospodarskoj jedinici Ljubuša šumski predjel mali Crni vrh , gori trava i nisko raslinje. Djelatnici šumarije Tomislavgrad izišli su na teren no zbog nepristupačnog terena i veličine požara isti nije s

Obilaskom borovi kultura u tri navrata primijećena je pagusjenica smeđe borove ose pilarice.

Završen je projekt za izradu traktorskog puta a u tijeku je izrada izvedbenog projekta za sječu,izradu i izvoz bukovog ogrjeva. Ako sve bude po planu sječa bi mogla započeti oko 10.08.2011.
Vremenska prognoza

 

Priroda u Tomislavgradu

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: