Šumarija Tomislavgrad
Pretraga
Uzgoj i zaštita
Čovjek i šuma
Zanimljivosti
Naše čeke

KARTE
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:0
Vijesti u kategoriji: Radovi
Radovi i članci napisani od strane naših djelatnosti o šumarstvu općenito ili posebice naše šumarije.

U kratkoj prezentaciji možete pogledati tijek i obim radova na projektu IPA prekogranična suradnja , ForestEye , koji su se odvijali tijekom 2016. godine na području Šumarije Tomislavgrad.

U utorak 13.09.2016. započela je doznaka u odjelu 5 Gospodarska jedinica Šuica. Ovih dana završilo je deminiranje šireg područja tako da je na području Šumarije Tomislavgrad izvršeno deminiranje odjela 1,5, 2 a, 4a, 7a i dio 11 odjela. Radove na

U Gospodarskoj jedinici Šuica u tjeku je izgradnja Šumarske kućice. Radove izvode šumari uz pomoć Ivana Pašalića , pod budnim okom Revirnika inžinjera Ante Tomića Pike.

U tijeku su građevinski radovi u Šumariji Tomislavgrad jučer je završena rekonstrukcija i održavanje kamionskog puta u Gospodarskoj jedinici Šuica u dužini 2589 metra vrjednost radova je 16 000 KM ,

Ovih dana započela je implementacija projekta IPA ForestEye dio koji se odnosi na Šumariju Tomislavgrad. Trenutno se izvode radovi na probijanju trase multifunkcionalnog puta kroz Ljubušu. Ukupna dužina puta je 7,85 kilometara.

Jučer 22.12.2015. predstavnici izvođača radova ( Livno putevi) , predstavnik vanjskog nazora ( Moj dom), Građevinska služba direkcije HBŠ i predstavnik Šumarije Tomislavgrad obišli su trasu i objekte na njoj u sklopu IPA projekta ForesEye.

U tijeku je priprema tla za pošumljavanje. Planirana površina za pripremu je 76 hektara. Priprema se obavlja teškim strojem - dozerom dubokim oranjem riperom. Radovi se izvode već 15 dana u gospodarskoj jedinici Ljubuša odjel 32.

Županijski Šumarski inspektor Jelenko Dragojević svojim rješenjem dopustio je Šumariji Tomislavgrad da izvrši sanaciju požarišta u gospodarskoj jedinici Ljubuša odjel 52a, 41 a i 40 d.

Prijave za pošumljavanje počinju u ponedjeljak 6.10.2014. do 9.10.2014. od 8 do 15 sati u Šumariji Tomislavgrad. Planirano je pošumljavanje na dva lokaliteta. Gospodarska jedinica Ljubuša odjel 82 b planirana površina za pošumljavanje je 36 hekt

U tijeku su građevinski radovi u Šumariji Tomislavgrad. Radove izvodi tvrtka Kopex Dodig iz Gradnića - Čitluk. Završena je rekonstrukcija (450 m) i odtžavanje puta Metaljka - Trebiševo- granica s Ramom ( 6 km). Na ovom projektu radilo se osam ra

Šumarija Tomislavgrad u prošloj godini je ostvarila rekordnu proizvodnju drvnih sortimenata. Realizacijom jednog miniranog odjela i pokretanjem tražita borovine imalo je za rezultat rekordnu proizvodnju.

U tijeku je realizacija projekta Javorni vrh. Radi se o deminiranju u gospodarsko jedinici Šuica odjeli 1a,5 i 6. Radove izvodi tvrtka Provita pod nazorom MAKBIH.

Tijekom mjeseca listopada Šumarija Tomislavgrad vršila je pošumljavanje na više lokaliteta. U gospodarskoj jedinici Ljubuša odjeli 72 i 68 pošumljena je površina od 62 hektara. Na ovom lokalitetu radilo je 236 ljudi i posađeno je 124 000 sadnica.

Tijekom mjeseca svibnja ,tvrtka Kopex Dodig iz Čitluka , izradila je traktorske vlake u odjelima 6 ,14 a i b gospodarska jedinica Vran planina.

Od prošle godine Šumarija Tomislavgrad organizira stručna predavanja i usavršavanja svojih djelatnika iz raznih oblasti šumarstva. Tako smo za ovu godinu pripremili ukupno osam tema na koje će biti održano stručno izlaganje.
Vremenska prognoza

 

Priroda u Tomislavgradu

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: