Šumarija Tomislavgrad
Pretraga
Uzgoj i zaštita
Čovjek i šuma
Zanimljivosti
Naše čeke

KARTE
Statistika
Posjeta danas:0
Online korisnika:0
Ukupno posjeta:0
Vijesti u kategoriji: Zanimljivosti
Razne zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

Šumarija Tomislavgrad u četvrtak je, 11.04.2019.godine u šumarskoj kući u Grlima održala edukaciju za djelatnike-primače.

Šumarija Tomislavgrad će vršiti jesensko pošumljavanje i popunjavanje na lokacijama iznad naselja: Lipa, Baljci i Stipanići.

Ovih dana djelatnici Šumarije Tomislavgrad izvršili su čišćenje smeća u Gospodarskoj jedinici Vran planina. Akcija je trajala pet dana i sakupljeno je preko 600. vreća smeća ne računajući krupni otpad ( auto gume, gotove vreće itd.).

Planom edukacije predviđeno je obraditi sedam tema za 2018. godinu. Edukacije su održane u Šumarskoj kući u Grlima održane su 8. i 9. veljače te u zgradi Šumarije Tomislavgrad 13. veljače.Četit Božić i Sretnu Novu godinu, svim zaposlenicima , svom katoličkom puki i svim ljudima dobre volje želi Šumarija Tomislavgrad. Pogledajte prigodni video snimio zaposlenik šuamrije u Reviru Vran.

Krajem prošlog tjedna završeno je nasipanje puta Rudo polje - Ljubinac u Gospodarskoj jedinici Lib - Gvozd. Na ovom projektu ostaje još ugradnja črtiri propusta. Pored ovog projekta tjekom mjeseci kolovoz , rujan , listopad i studeni odrađeni su i

Ovih dana završena je doznaka prvog odjela u Gospodarskoj jedinici Šuica. Odjel 1. kao i odjeli 5., 4.,2.,i 7. su deminirani tijekom prošle godine (2016.).Prošle jeseni doznačen je 5. odjel u kojem je izvršena sječa, izvoz i otprema drvnih sort

Jučer 18.07.2017. u Šumariji Tomislavgrad održan je sastanak koordinacijskog tima za nadzor i praćenje gospodarenja šumama po FSC principima sa predstavnicima Šumarije Tomislavgrad u cilju očuvanja FSC certifikata.

Dana 14.07.2017. u prostorijama Šumarije Tomislavgrad održana je radni sastanak sa institucijama i interesnim skupinama na temu "Plan zaštite od požara na nivou Općine Tomislavgrad".

Krađe bukovog ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica nisu nikakva novost.Zadnjih par godina ova pojava je uzela maha tako da se koriste sva raspoloživa sredstva od popularni sto desetki ( vojni kamioni TAM - ove proizvodnje , brojka u Šuici posljednji

Objavljujemo posljednji nastavk iz Dimitzove knjige a tiče se melooracija krša u Bosni i Hercegovini. U ovom nastavku obrađen je Županjački elaborat sa puno etnografski i drugi podataka iz toga vremena ( 1891. godina) kao i sama provedba elaborata

Donosimo treći nastavak o melioracijama krša u Austro - Ugarsko doba u BiH iz knjige Ludwiga Dimitza objavljene 1905. godine u Beču.U nekoliko nastavaka objaviti ćemo dio iz knjge Ludviga Dimitza objavljene 1905. godine u Beču. Dio koji ćemo objaviti tretira melioraciju krša u BiH.
Vremenska prognoza

 

Priroda u Tomislavgradu

Prijava korisnika
Korisnik:
Lozinka: