Veličina  ljudskog  poduzetništva  je narasla eksponencijalno od sredine 20.stoljeća. Kao rezultat toga priroda i funkcije koje pruža čovječanstvu su izloženi sve većem riziku. Znanstvenici sugeriraju da izlazimo iz Holocena u novo geološko razdoblje koje su nazvali „Antropocena“.

industrija.png

Budućnost mnogih živih organizama je sada dovedena upitanje. Populacija kralježnjaka smanjena je čak za 58 posto u razdoblju od 1970. i 2012. Najčešće je uzrok opadanja populacije u životinjskom carstvu gubitak i degradacija staništa. Sve češće je i čovjek žrtva ugroženog staništa i bez djelovanja, zemlja će postati mnogo manje gostoljubiva prema našem modernom globaliziranom društvu.

habitat.jpg


Da bismo održali prirodu u svim njenim oblicima i funkcijama, te stvorili razuman dom za ljude, osnovno razumijevanje mora informirati razvojne strategije, ekonomske modele, poslovne modele i način života. Imamo jedan planet i njegov prirodni kapital je ograničen. Zajedničko shvaćanje veze između čovječanstva i prirode bi moglo inducirati promjenu koja bi omogućila svom životu da uspije preživjeti u novoj epohi.

zelena_energija.png

Potpuni izvještaj možete naći ovdje