Na području općine Bosansko Grahovo, točnije u Gospodarskoj jedinici Uilica odjel 30, 5. srpnja izbio je šumski požar koji je zbog udaljenosti od prometnih pravaca uočen i prijavljen u subotu 6. srpnja.

Uzrok kao i mogući počinitelj je nepoznat, te je požar prijavljen svim nadležnim institucijama, Policijskoj upravi, Vatrogasnoj službi i Civilnoj zaštiti HBŽ-e.

Prema procjenama šumskim požarom na površini od 63 ha oštećeno je 10 900 kubika drvne mase s procjenom direktne štete od oko 870 000 KM.

Požar je zahvatio šumsku kulturu crnog bora koja je rasla ublizini granice sa susjednom Republikom Hrvatskom.

U gašenju požara, koje je zbog ne pristupačnog terene bilo otežano, sudjelovali su zaposlenici Šumarije Bosansko Grahovo. Naposljetku zahvaljujući kiši požar je stavljen pod kontrolu i ugašen 9. srpnja.

Ovim putem molimo stanovnike Hercegbosanske županije ukoliko uočite požar izvršite dojavu nadležnim tijelima Policijskoj upravi na broj 122 ili Vatrogasnoj službi na 123.

Apeliramo na stanovnike da je sukladno zakonskim odredbama zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina, površina pod usjevima ili na otvorenom području.