Upravitelj Šumarije Kupres, Zoran Lovrić u protekom razdoblju obavio je sastanke i razgovore s interesnim skupinama općine Kupres.

U ponedjeljak , 14. lipnja, održao je sastanak s predsjednikom Lovačkog društva Tetrijeb, Denisom Raičem.
Na sastanku se razgovaralo o temama međusobne suradnje  i zajedničkim projektima za naredno razdoblje. Govorilo se o uređenju pristupnog puta do odmarališta Stolino vrilo, rješavanju problema po pitanju opskrbe pitkom vodom s bazena Ratkovine, te o uređenju okoliša na lokaciji Županijskog strelišta. Razgovaralo se također o budućoj suradnji po pitanju zajedničkog angažmana lovočuvarskih službi s ciljem sprječavanja krivolova u lovištima Društva i Šumarije Kupres koja graniče na terenu.

Upravitelj je danas, 24.06.2021. godine, u prostorijama Šumarije Kupres održao  sastanak s predsjednikom DVD Kupres,Tomislavom Pašalićem.

Tom prilikom razgovaralo se o nadolazećoj požarnoj sezoni i aktivnostima koje se planiraju provoditi u cilju sprečavanja nastanka šumskih požara i provođenju samih intervencija prilikom gašenja požara.

Naglašena je potreba ulaganju u opremu za gašenje požara (vatrogasna vozila, navalna vozila, brentače i dr.)  i organizacijom dodatne edukacije članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva i djelatnika Šumarije.

Istaknuto je kako će angažman osmatračko- dojavne službe u novoj požarnoj sezoni biti od neprocjenjivog značaja kako bi se uočeni požari mogli gasiti u inicijalnoj fazi onim sredstvima koja su na raspolaganju, a za veće požare tražiti će se dodatna pomoć sa svih nivoa vlasti.

Prilikom navedenih susreta sačinjeni su zapisnici koje su potpisali sudionici sastanaka sve s nadom kako će se dosadašnja uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

denis_raic_ld_tetrijeb_06_2021.jpgtomo_pasalic_dvd_kupres_06_2021.jpg