ŠGD ,,Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres, Šumarija Drvar u skladu sa aktivnostima vezanim za suradnju sa interesnim skupinama u lokalnoj zajednici, organizirala je 05.06.2024. godine jednodnevni izlet za učenike 3.a i 4.a razreda Osnovne škole ,,Drvar”na Veliku Klekovaču.

Grupe  učenika su vodili učitelji  Mladen Zeljković i Dajana Rodić, a ispred šumarije Gordana Trninić, dipl.ing. šum. i Biljana Grujić, dipl.ekolog. Polazak je organiziran ispred Osnovne škole ,,Drvar” do planinarskog doma, gdje su se dalje uputili pješke do samog vrha planine. Nakon sat i po hodanja, stigli su na odredište. Iako je u pitanju grupa djece nižih razreda Osnovne škole, uspjeli su izaći na vrh, a zadovoljstvo i oduševljenje je tek uslijedilo. Zahvaljujući lijepom danu, uživali su u samom pogledu koji Klekovača pruža, te neprocjenjivom čistom zraku. Ukratko im je održano predvanje o Klekovači, te o zaštićenim i rijetkim biljkama, životinjama i gljivama koje se mogu naći na ovoj planini. Po završetku predavanja polako su se uputili do planinarskog doma. U domu su kratko predahnuli i osvježili se.

ŠGD,,Hercegbosanske šume”d.o.o. Kupres želi organiziranjem ovakvih izleta podići nivo svijesti kod djece o značenju šuma, zaštiti prirode i okoline, te se na ovaj način ostvaruje uspješna suradnja Šumarije Drvar i Osnovne škole ,,Drvar”, koja će se nastaviti i u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.

 

Foto 

drvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-1.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-2.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-3.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-4.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-5.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-6.jpgdrvar-osnovna-skola-izlet-klekovaca-5.6.2024-7.jpg