Predsjednik uprave ŠGD HB šume d.o.o. Kupres, Branko Ivković u srijedu je, 3. travnja, u prostorijama Direkcije Društva zajedno sa suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima Svjetske banke i Ureda za implementiranje projekata. 

Sastanku su nazočili direktor PIU Šumarstva i Poljoprivrede Ureda za implementiranje projektira Alojz Dunđer, ispred Svjetske banke; Tuukka Castren, specijalni predstavnik za šumarstvo i prirodne resurse, Rajesh Koirala, predstavnik Odjela za upravljanje prirodnim resursima, Mirjana Karahasanović, viša operativna časnica i Esma Kreso, stručnjak za zaštitu okoliša.

Na sastanku se razgovaralo o značajnim realiziranim projektima koji su financirani putem Svjetske banke u sklopu GEF projekta održivog upravljanja šumama i krajolikom. Većina projekata odnosi se na rekonstrukciju protupožarnih putova i pošumljavanje, te nabavku naprtnjača za gašenje požara.   

Nakon sastanka potpisana su tri ugovora za provedbu projekta od čega se dva odnose na pošumljavanje na lokacijama G.J. GNJAT – RISOVAC 52/9 na području općine Bosansko Grahovo i G.J. ŠATOR odjel 46 općina Glamoč, te projekt rekonstrukcije protupožarnog puta Svinjača-Ritke bukve na području općine Tomislavgrad.

Za sredinu mjeseca svibnja najavljena je revizija FSC certifikata koju će financirati svjetska banka preko Ureda za implementiranje projekata.

Razgovaralo se i o planiranim strateškim projektima Direkcije pri čijoj se realizaciji također očekuje podrška Svjetske banke.

Nakon sastanka predstavnici Svjetske banke zajedno su sa predstavnicima Direkcije i Šumarije Kupres obišli odjel 55 G.J. Kupres na kojem je realiziran projekt Šumsko uzgojni radovi – Indirektna konverzija šume, te tom prilikom izrazili zadovoljstvo viđenim kao i činjenicom da nadzor pri izvedbi svih GEF-ovih projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nije imalo primjedbi.