Kupres
Vijesti Šumarije Kupres
Dana 13.07.2022. godine u prostorijama Šumarije Kupres održan je sastanak sa predsjednikom DVD Kupres gosp. Tomislavom Pašalićem.

Deminerski timovi Oružanih snaga BiH na MSP „ZLOSELA – 05“, Općina Kupres, uklonili 1103 eksplozivna sredstava i vratili 11.483.398,98 m2 minsko sumnjive površine korisnicima.

Na sastancima se razgovaralo o temama međusobne suradnje  i zajedničkim projektima za naredno razdoblje.

Izgrađena je drvena nadstrešnica sa stolom i klupama za odmor. Također postavljena je i info tabla, a djelatnici Šumarije Kupres su vlastitim strojevima izvršili nasipavanje i ravnanje samog odmorišta.

Tijekom mjeseca svibnja i lipnja u Šumariji Kupres održane su obuke sa primačkim grupama o krojenju i klasiranju drvnih sortimenata.

U sklopu predviđenih šumsko uzgojnih radova, Šumarija Kupres je tokom mjeseca svibnja 2021. godine izvršila proljetno pošumljavanje sadnicama divlje trešnje (Prunus avium) i podsijavanje sjemenom obične jele (Abies alba).

Obavještavamo nezaposleno, radno sposobno i punoljetno stanovništvo Kupresa zainteresirano za radove pošumljavanja da se prijave vrše u zgradi Šumarije Kupres.

U sklopu GEF Projekta održivog upravljanja šumama i krajolikom uspješno je završen Projekt Indirektne konverzije šume u odjelu 55. gospodarske jedinice „Kupres“ u Šumariji Kupres.

Tijekom mjeseca lipnja i srpnja 2018. godine djelatnici Šumarije Kupres krenuli su sa uređenjem park šume Đerzelez

Ako bi se kratko vratili u godinu iza nas i ocijenili da li je bila uspješna ili ne svakako bi se dalo zaključiti da je usprkos brojnim problemima i zastojima ona završila veoma uspješno za Šumariju Kupres.

12 3 4 »
Stranica: 1 od 15
© ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres 2021 - Sva prava pridržana