Tomislavgrad
Vijesti Šumarije Tomislavgrad
Speleološko društvo “Mijatovi dvori” iz Tomislavgrada organiziralo je 12. Međunarodnu speleološku i znanstveno-istraživačku ekspediciju “Ponor Kovači – Izvor Ričine 2021”.

Dvodnevna radionica za terenske djelatnike Šumarije Tomislavgrad održana je u utorak i srijedu 22. i 23. lipnja 2021. godine u šumarskoj kući u Grlima.

Djelatnici šumarije Tomislavgrad su u ponedjeljak 10.05.2021. godine započeli akciju čišćenja smeća i krupnog otpada na područjima kojima gospodari ova šumarija.

U sklopu projekta "Bear in Mind" radi telemetrijskog praćenja putem satelita uhvaćena je i GPS odašiljačem obilježena jedinka mrkog medvjeda (Ursus arctos).

Spašen srndać zapleten u zamku lovokradica u lovištu Vran.

Dana 31.3.2021.godine uspješno je završeno pošumljavanje u organizaciji Šumarije Tomislavgrad. U pitanju nije bilo klasično pošumljavanje, nego obogaćivanje borove kulture sa divljom trešnjom (Prunus avium).

Dana 6.11.2020.godine je uspješno završeno pošumljavanje u organizaciji Šumarije Tomislavgrad.

Pozivamo zainteresirane radno sposobne i nezaposlene stanovnike općine Tomislavgrada da se prijave za pošumljavanje.

Ovaj projekt su, uz ˝ŠGD Hercegbosanske Šume˝, sufinancirali ˝Fond okoliša FBiH˝ sa 28 500,00 KM i ˝Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ˝

U cilju uspješne pripreme za redovan godišnji nadzor poslovanja po FSC principima od strane SGS QUALlFOR-a, održan je radni sastanak 07.07.2020.godine s predstavnicima interesnih skupina u zgradi šumarije Tomislavgrad.

12 3 4 »
Stranica: 1 od 19
© ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres 2021 - Sva prava pridržana