Konferencija Forestry Kupres 2024. - Modernizacija šumarstva u BiH


konferencija-2024-naslov.jpg

Poštovani,

Pozivamo Vas na međunarodnu konferenciju "KUPRES - Modernizacija šumarstva u BIH", koja će se održati 21. i 22.03.2024. godine u hotelu Adria ski (Čajuša bb, 80320 Kupres). Organizatori konferencije su ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. Kupres i Hrvatski drvni klaster, dok se značajna podrška organizaciji i sudjelovanje ove godine, kao i prethodnih godina, očekuje od predstavnika Drvnog klastera Hercegovina, Gospodarske/ Privredne komore FBiH, kao i od domaćina Općine Kupres. Glavni pokrovitelj skupa je Hercegbosanska županija, a pozivi su upućeni nadležnim državnim institucijama, kao i drugim zainteresiranim subjektima u BiH. Također, najavljen je dolazak niza partnera i sektorskih sudionika s nivoa EU-a, kao i iz država članica (Hrvatska, Slovenija, Austrija) te iz zemalja JIE (Srbija, Crna Gora, Makedonija).

Cilj skupa je afirmativan pristup sektorskoj tematici, kao i objektivno i ažurno informiranje sudionika i gostiju koji se već tradicionalno na Kupres odazivaju u velikom broju. Jedan od programskih prioriteta odnosi se na mogućnosti financiranja sektora šumarstva i drvne industrije iz fondova EU, kao i usklađivanje politika EU-a i BiH u području šumarstva, te primjena novih tehnologija (AI), odnosno modernizacija svih djelatnosti u lancu šumarstvo-prerada drva.

konferencija-2024-najava.jpg

S obzirom na vrlo intenzivne promjene koje se događaju na svjetskom tržištu glavna tema ovogodišnjeg skupa je „Globalni utjecaj na cijene i tržište“. Približavanje BiH Europskoj uniji za mnoge gospodarske subjekte, posebice za one u javnom vlasništvu, otvara nove mogućnosti pokretanja razvojnih projekata, osobito ako ti poslovni subjekti već posjeduju kadrovski, razvojni i inovacijski karakter, kao što je to slučaj s većinom poslovnih subjekata u BiH šumarstvu. S druge strane, drvoprerađivačke tvrtke su glavni kupci šumarstva i one već tradicionalno imaju naglašenu tendenciju ozbiljnog komercijalnog prisustva na europskom, odnosno globalnom tržištu, kamo i plasiraju svoje drvne proizvode, uz stalnu potrebu za ažurnim informacijama.

Dinamične promjene u općoj geostrategiji i svjetskoj politici, aktualni ratovi i političke krize nameću i brojne nove teme, a politika EU-a favorizira šumarstvo kao glavni ponor ugljika u Europi. CO2 kvote kao i primjena umjetne inteligencije nesumnjivo spadaju u kategoriju glavnih sektorskih prioriteta narednog desetljeća, stoga će biti odgovarajuće zastupljene i u programu konferencije, kao i teme sve većeg utjecaja klimatskih promjena i primjena Zelenog plana EU-a.


Sponzori


ssspdp.jpg
nigos.jpg
jasminm.jpg
Samostalni sindikat šumarstva,
preradedrveta i papira
Bosne i Hercegovine
"NIGOS-elektronik"
Niš

JASMIN M 
d.o.o. Žepče


grube.jpg
reiffeisen.jpg
eimbhpal.jpg
GRUBE
d.o.o. Banja Luka
Raiffeisen BANK dd
Bosna i Hercegovina
E&M-BHPAL 
d.o.o. Travnik

mmforsttechnik.jpg
MM Forsttechnik GmbH
Frohnleiten

Vijesti 2024


 Deveta po redu šumarska konferencija KUPRES 2024 održala se 21. i 22.03.2024. i okupila je brojne regionalne i europske stručnjaka iz područja šumarstva i prerade drva


Zajednički sastanak direktora šumarskih poduzeća u Federaciji BiH

 Kao predkonferencijska aktivnost održava se zajednički sastanak direktora šumarskih poduzeća u Federaciji BiH

Poziv na konferenciju za medije:

 Pozivamo vas na konferenciju za medije koja će se održati 21. 03. (četvrtak) s početkom u 11:00 sati ispred hotela Adria Ski (Čajuša bb, Kupres).

Konferencija Forestry Kupres 2024. - Modernizacija šumarstva u BiH

 Pozivamo Vas na međunarodnu konferenciju "KUPRES - Modernizacija šumarstva u BIH"


Otvaranje

21.03.2024. 11:00


Program 2024.

21.03. (četvrtak)
11.00 - početak konferencije
14.00 - ručak
15.30 - nastavak programa
18.30 - završetak programa
19.30 - svečana večera
22.03. (petak)
08.30 - studijska posjeta (šuma i pilana)
11.00 - povratak u hotel
12.00 - polazak

Sponzori
ssspdp.jpg


nigos.jpg

jasminm.jpg

grube.jpg

reiffeisen.jpg

eimbhpal.jpg

mmforsttechnik.jpg

TvojCO2Projekt TvojCO2

Izračunajte svoj karbonski otisak i poduzmite akciju za zdravu okolinu

Pretraga
   ORGANIZATORI

   ŠGD HERCEGBOSANSKE ŠUME

   HRVATSKI DRVNI KLASTER


   SUORGANIZATORI
   POKROVITELJ
    

   ŠUMARSKI FAKULTET UNVERZITET U SARAJEVU

    

   UŠIT FBiH

    

   VLADA HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE