EUSTAFOR je udruženje Europskih organizacija koje upravljaju državnim šumama i imaju članice iz 29 europskih država koje su FSC/PEFC certificirane što znači da se godišnje vrednuju njihove aktivnosti koje zadovoljavaju razne kriterije kriterije koji se odnose na biološku raznolikost, kao i da su zadovoljene društvene i kulturne vrijednosti u svojim praksama gospodarenja šumama.

Donosimo prijevod vijesti objavljene u Eustafor Expressu.

 

Na svojoj sjednici održanoj 5. studenog 2015. u Purkersdorf, Austrija, Izvršni odbor jednoglasno odobrio zahtjev iz ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. da postane pridružena članica EUSTAFOR-a od 1. siječnja 2016.

ŠGD "Hercegbosanske šume" d.o.o. osnovano je 1998. godine, sa sjedištem u Kupresu, Bosna i Hercegovina. Društvo je osnovano s ciljem održivog upravljanja šumama i šumskim zemljištem, bavljenjem poljoprivredom i proizvodnjom hortikulturnog sadnog materijala, lovom, ribolovrekreativnim turizmom na područjima u državnom vlasništvu Federacija Bosne i Hercegovine. Tvrtka zapošljava oko 500 zaposlenih u 8 organizacijskih jedinica, 6 regionalnih šumarskih jedinica - šumarija, direkcije i rasadnika. Ima godišnji promet od ok 18 mil. EUR. Pozdravljamo Bosnu i Hercegovinu kao novi član i radujemo se našem budućem zajedničkom radu! 

Osim toga, EUSTAFOR će imati svoje predstavnike koji će držati predavanja na konferenciji "Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini", te su povodom toga i objavili vijest o održavanju konferencije na službenim stranicama.

Više o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama konferencije:

Forestry-kupres.