Glamoč
Vijesti Šumarije Glamoč
Deminiranje površina u G.J. Mliništa-Paripovac izvršeno je u 2018. godini, a uvjerenje o izvršenim aktivnostima tehničkog izviđanja i čišćenja dostavljeno je početkom 2021. godine.

Pozivaju se zainteresirani radno sposobni i nezaposleni stanovnici općine Glamoč da se prijave za pošumljavanje koje će vršiti šumarija Glamoč u G.J. Šator, odjel 18.

Dana 4.08.2020. godine uslijed jakog nevremena dogodio se vjetrolom u gospodarskoj jedinici Staretina Golija, Šumarja Glamoč.

Tradicionalno, treću godinu za radom, u vrijeme došašća, djelatnici šumarije Glamoč na čelu s upraviteljem Ivicom Kasalom, proteklog su tjedna, organizirali dobrovoljnu akciju darivanja krvi.

Dana 27.07.2019. godine u poslijepodnevnim satima izbio je požar na poljoprivrednoj površini u selu Rore općina Glamoč, koji je prijetio širenjem na šumu i šumsko zemljište.

Učenici prvog razreda smjer šumarski tehničar iz Glamoča osvojili su najviši vrh planine Šator.

Učenici 6. razreda Osnovne škole Glamoč zajedno su s ravnateljem škole i profesorima u ponedjeljak, 10. lipnja, posjetili Šatorsko jezero koje se nalazi podno planine Šator koja razdvaja Livanjsko polje od Glamočkog.

U informativno-edukacijskom centru „Homar“ Šumarije Glamoč u subotu je, 25. svibnja, u okviru „Dana smrčka i crijemuša“ održana prezentacija na temu „Samoniklo jestivo i ljekovito bilje i gljive“.

U Glamočkom naselju Luke, u blizini središta grada, na inicijativu mještana organizirano je čišćenje i krčenje granja u ulici koja prilazi njihovu naselju.

U tijeku je pošumljavanje područja kojim gospodari Šumarija Glamoč. Planirano je pošumljavanje 109,45 ha od čega je do sada pošumljeno 63,85 ha.

12 3 4 »
Stranica: 1 od 11
© ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres 2021 - Sva prava pridržana