Tomislavgrad
Vijesti Šumarije Tomislavgrad
U nekoliko nastavaka objaviti ćemo dio iz knjge Ludviga Dimitza objavljene 1905. godine u Beču. Dio koji ćemo objaviti tretira melioraciju krša u BiH.

Prošlu 2016. godinu Šumarija Tomislavgrad je završila više nego uspješno. Ostvarena je rekordna proizvodnja drvnih sortimenata također i uzgojni radovi ( pošumljavanje posebno) su također u rekordu kao i građevinski radovi.

Proteklih dana u Šumariji Tomislavgrad intezivno se radilo na razradi ideja i popunjavanju obrazaca , koje smo dobili od Općine Tomislavgrad, za pojedine projektne ideje. Strategija razvoja Općine Tomislavgrad radi se za razdoblje 2016. do 2026. godina

U video zapisu možete pogledati ljude i događaje kroz proteklih dvadesetak godina u Šumariji Tomislavgrad.

Prve informacije o moguće pobijenih pet divokoza i jednim ubijenim divojarcem od kolovoza 2016.god. Nakon naših provjera i skupljanja informacija na terenu ovih su se dana, na našu veliku žalost, pokazale točnim.

Duži vrmenski period bez padavina, suha trava pogodovali su piromanima koji su uzrokovali veliki broj požara ovaj vikend trenutno su aktivni požari u G.J. Tušnica - Kologaj na Tušnici vatra je je došla u blizini borove šume u tjeku je gašenje, dr

U kratkoj prezentaciji možete pogledati tijek i obim radova na projektu IPA prekogranična suradnja , ForestEye , koji su se odvijali tijekom 2016. godine na području Šumarije Tomislavgrad.

Na poziv Planinarsko ekološkog društva Zavelim Roško Polje , posjetili smo smo ovu mladu udrugu. Saslušali smo predstavnike udruge o njihovim aktivnostima i nastojanjima. U želji da što učinkovitije doprinesesu razvoju Bosne i Hercegovine, ali i uz

Zbog snijega i snježnih nanosa pošumljavanje na Ljubuši se odgađa za ponedjeljak 17.10.2016. ,ukoliko dozvole vremenske prilike.

Zbog nestabilnog vremena odgađa se pošumljavanje za srijedu 12.10., polazak na lokalitet iz Oplećana u 7 sati i 30 minuta.

« 1 2 3 45 6 7 »
Stranica: 4 od 19
© ŠGD Hercegbosanske šume d.o.o. Kupres 2021 - Sva prava pridržana